معدن و کارخانه سنگ نمک گرمسار، تولید کننده عمده نمک صورتی گرمسار، سنگ نمک صنعتی و دامی ارزان قیمت، تامین سنگ نمک آبی به صورت ماهانه با امکان صادرات با مجوزات مربوطه.
معادن نمک سمنان و گرمسار
وجود گنبدهای نمکی در جهان همواره مورد توجه زمین شناسان، جغرافی دان ها، ژئومورفولوژیست ها و مهندسین معدن قرار گرفته است. با توجه به اطلاعات منابع معتبر علمی، ایران دارای بهترین گنبدهای نمکی در جهان می باشد، از بین گنبد های نمکی و معادن نمک در ایران نیز، معادن نمک سمنان و گرمسار از بهترین این معادن و گنبدهای نمکی می باشند. سنگ نمک گرمسار که شهرت بالایی را کسب کرده است.
از معادن نمک سمنان و گرمسار استخراج شده و به دلیل خلوص بالای ۹۸ درصد سدیم و کلرید مورد توجه ویژه قرار دارد. در ۵۰ کیلومتری جنوب استان سمنان شاهد بیش از ۴۰ گنبد نمکی می باشیم، که از لحاظ اقتصادی، گردشگری، کانسارسازی، ذخیره ی انرژی های ارزشمند چون نفت، ژئومورفولوژی و جغرافیایی دارای ارزشی فوق العاده می باشند.
گنبدهای نمکی منطقه ی سمنان و گرمسار دارای ارتفاع بالای ۱۰۰ متر بوده و دارای سن بالایی می باشند، از طرفی سنگ های این گنبدهای نمکی از ماسه های مارنی تشکیل شده و باعث به وجود آمدن بهترین گنبدهای نمکی خاورمیانه و یکی از بهترین های جهان شده است.
انواع سنگ نمک گرمسار
سنگ نمک گرمسار در انواع مختلف خوراکی، تزئینی، صنعتی و سختی گیر موجود می باشد. سنگ نمک گرمسار بیشتر در رنگ های سفید، صورتی و قهوه ای روشن، آبی، قرمز و نارنجی یافت می شود. از این سنگ نمک ها به عنوان خوراک دام و طیور، تولید دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی، نمک درمانی، گل حفاری و غیره استفاده می شود.
یکی دیگر از انواع تقسیم بندی ها، تقسیم بندی نمک بر اساس مش می باشد. همانطور که می دانید سنگ نمک گرمسار پس از استخراج به کارخانه های تولید نمک منتقل شده و در اندازه های گوناگون تولید می شود. اندازه های شیلاتی
- نخودی
- مش ۱۰۰
- مش ۱۱۰
- مش ۱۲۰
- نمک با مش ۹۰ و ۱۳۰
- نمک پودری
- نمک صنعتی پودری
- نمک تصفیه شده ی ید دار خوراکی
تعدادی از انواع نمک های تولید شده از سنگ نمک گرمسار می باشد
خود سنگ های نمکی نیز دارا تقسیم بندی های مختلفی می باشند از قرار:
- سنگ نمک دامی
- سنگ نمک سختی گیر
- سنگ نمک خوراکی
- سنگ نمک تزئینی
- سنگ نمک کریستال
- سنگ نمک قالبی در قالب های مختلف با اندازه های متنوع
- سنگ نمکهای رگه دار
- سنگ نمک نارنجی
- سنگ نمک قرمز
سنگ نمک خوراکی
نمک های خوراکی ممکن است در خصوصیاتی چون منشأ جغرافیایی، روش تهیه، ناخالصی های طبیعی، مواد افزودنی، طعم دهنده ها یا روش فرآوری با یکدیگر متفاوت باشند. سنگ نمک خوراکی ممکن است از کوه های نمک و یا دریاچه های نمکی تهیه شده باشد، نمک تهیه شده از کوه ها، گنبدها و معادن نمک به مراتب بهتر از نمک های تهیه شده از دریاچه های نمکی می باشد.
سنگ نمک گرمسار در صورت فرآوری در کارخانجات تولید نمک خوراکی بهترین نوع نمک خوراکی محسوب می شود. زیرا این نمک نسبت به نمک های تولید شده از دریاچه های نمکی و یا سایر گنبدهای نمکی درصد خلوص بسیار بالاتری دارد، به طوری که برخی از معادن نمک گرمسار دارای درصد خلوص ۹۹ درصد می باشند، در حالی که درصد خلوص نمک های دریایی در بهترین حالت ۹۵ درصد می باشد. سنگ نمک گرمسار پس از استخراج از معادن به کارخانجات تولیدی برده شده و پس از فرآیند تصفیه به آن عناصری از قبیل یدات پتاسیم و قند معکوس افزوده می شود.
ید یا یدات پتاسیم یا یدید پتاسیم برای جلوگیری از کم کاری تیروئید، قند معکوس که حاوی مقدار مساوی گلوکز و فروکتوز است و از زرد شدن نمک و تبخیر ید جلوگیری می کند، به نمک خوراکی افزوده می شود. سنگ نمک گرمسار معمولا در پخت و پز و به عنوان یک چاشنی استفاده می شود. سنگ نمک خوراکی ید دار به طور قابل توجهی اختلالات کمبود ید را کاهش می دهد؛ از این رو نمک خوراکی ید دار برای جلوگیری از کاهش هورمون های تیروئیدی (کم کاری تیروئید) مورد استفاده قرار می گیرد.
سدیم یکی از الکترولیتهای اولیه بدن است. هر سه الکترولیت (سدیم ، پتاسیم و کلسیم) در نمک تصفیه نشده موجود هستند و همانند سایر مواد معدنی حیاتی برای عملکرد مطلوب بدن مورد نیاز می باشند. نمک زیاد یا خیلی کم در رژیم غذایی می تواند منجر به گرفتگی عضلات، سرگیجه یا حتی اختلال در الکترولیت شود که می تواند باعث مشکلات شدید و حتی کشنده و بیماری های عصبی شود. نمک حتی گاهی اوقات به عنوان یک ماده کمک سلامتی برای درمان برخی بیماری ها مانند دیستونومی استفاده می شود. لازم به ذکر است که سنگ نمک گرمسار سرشار از این عناصر یاد شده می باشد.
کاربرد سنگ نمک سختی گیر
استفاده از سنگ نمک گرمسار به عنوان یک ماده سختی گیر در صنایع مختلف رایج می باشد همچنین این سنگ نمک یکی از اصلی ترین اجزای یک دستگاه سختی گیر رزینی می باشد.
به صورتی که احیای نمک، به دنبال خود باعث احیای رزین سختی گیر گردیده و این امکان را به دستگاه می دهد تا مجدد به فعالیت خود ادامه دهد.
لازم به ذکر است که آب های سخت در مصارف صنعتی مشکلات زیادی را به وجود می آورند. دقت نمایید که اصطلاح آب سخت زمانی به کار برده می شود که آب ها دارای املاحی سنگین چون کلسیم و منیزیم باشند، سختی آب به دو صورت موقت و دائم مشاهده می شود، با جوشاندن آب برخی از املاح سخت رسوب پیدا می کنند، اما سختی آب ناشی از کلسیم و منیزیم از بین نرفته و باعث پدید آمدن مشکلات صنعتی می شود.
برای رفع این مشکلات دستگاه سختی گیر رزینی ابداع شده که پس از تبادلات یونی مداوم دستگاه از کار می افتد که برای استفاده ی مجدد از دستگاه از نمک سختی گیر استفاده می نمایند، اگر نمک سختی گیر موجود نبود، مشکلات صنعتی پایدار می ماند و در بسیاری از مواقع بودجه های کلانی را باید صرف این مشکل می نمود. بطور مثال در تبادل یونی رخ داده با سدیم رزین دستگاه سختی گیر و عناصر کلسیم و منیزیم موجود در آب های سخت، به تدریج دستگاه ها از کار افتاده که برای راه اندازی مجدد دستگاه سختی گیر رزینی را باید احیا نمود. این کار توسط محلول غلیظ آب و نمک سختی گیر یا نمک بویلر (نمک احیای رزین) انجام می گیرد. ****سنگ نمک گرمسار با خلوص ۹۹٫۵ درصد توسط مجموعه سنگ نمک هالیتو به عنوان بهترین نمک سختی گیر شناخته شده است.
و اما مزایای استفاده از سنگ نمک گرمسار باکیفیت به عنوان نمک سختی گیر:
در این عملیات عمر رزین بیشتر می شود به عبارتی رزین شستشو داده شده با محلول شوینده کلرید سدیم یا نمک، خاصیت خود را از نو باز می یابد. پس از پایان عملیات احیای رزین، آب خالص برای حذف نمک وارد دستگاه می شود که خود این آب پس از خروج از دستگاه برای مصارفی چون تصفیه آب آشامیدنی ، سیستم های دیونیزه، تصفیه فاضلاب، تغذیه دیگ های بخار، راکتورهای مبدل ای حرارتی، اسمز معکوس و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اینکه محلول سخت گیری را درست کنید نیاز است تا بدانید که برای هر لیتر رزین ۲۵/۰ کیلوگرم نمک لازم می باشد که این مقدار به صورت محلول آب نمک ۱۰% تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد.
صادرات نمک صنعتی
صادرات نمک صنعتی به عنوان الویتی برای توسعه اقتصاد کشور می باشد. چرا که در شرایط اقتصادی امروز، صادرات و واردات، امری مهم و حیاتی برای رونق اقتصادی هر کشور می باشد.
کشور ایران با داشتن معادن فراوان و دارا بودن ۶۸ نوع ماده معدنی، از نظر تنوع ذخائر مواد معدنی، رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است. از این رو نمک صنعتی استخراج شده از معادن سنگ نمک گرمسار به کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی صادر می شود.
کارخانه تولید نمک خوراکی
در کارخانه تولید نمک خوراکی از طریق تبلور مجدد نمک خوراکی ید دار را با بالاترین خلوص تولید می نمایند. سنگ نمک گرمسار از نوع خوراکی با نام هایی مثل نمک خوراکی، سنگ نمک، نمک دانه بندی، نمک بهداشتی، نمک ید دار، نمک بسته بندی ، نمک طبیعی و نمک ارگانیک و … تولید و در بازار داخلی و جهانی عرضه می گردد.
در مجموع نمک طعام یکی از مواد ضروری در آشپزخانه و همچنین اصلی ترین الکترولیت بدن در مایعات درون سلولی و خارج سلولی می باشد.
با توجه به افزایش روزافزون نمک و همچنین افزایش کاربردهای آن موجب شده تا با تحقیقات تکمیلی صورت گرفته توسط متخصصان و پزشکان نمک های صنعتی، سنگ نمک، نمک خوراکی، نمک گرانول و…. به عنوان ماده ای با هزاران کاربرد یاد شود.
شکل نمک خوراکی به صورت کریستال های مکعبی یا به صورت دانه های ریز و به رنگ سفید می باشد. ساختمان سنگ نمک گرمسار توسط اشعه ایکس مورد بررسی قرار گرفته است و ثابت شده که این ماده معدنی در حالت های مختلف شکل های متفاوتی به خود می گیرد مثلا حالت جامد به صورت یون بوده و دارای ساختمان ۸ وجهی مکعبی می باشد.
بهتر است بدانید که تمام بلورهای نمک طعام به دست آمده از سنگ نمک گرمسار نقطه ذوب و جوش بالایی دارند.
بازار صادرات نمک ایران
به گفته کارشناسان حوزه صادرات و تجارت صنعت نمک ذکر شده است که در طی ۱۰سال گذشته بازار فروش سنگ نمک گرمسار رشد بسیار چشم گیری داشته است.
اما متاسفانه این رشد در حدی نبوده است که صادرات و تجارت این مواد معدنی با ارزش شهر گرمسار در عرصه جهانی صادرات با تمام قابلیت هایی که دارد، حضور چشمگیری داشته باشد.
عوامل متعددی در امر افت بازار صادرات نمک ایران به خصوص سنگ نمک گرمسار دخیل می باشد از جمله آماده نبودن بنادر کشور برای صادرات نمک موجب شده امروزه کشور هلند حضور پررنگی در بازار نمک امارات داشته باشد در صورتی که در سال های قبل کشور ایران با توجه به مسافت کم خود در مقایسه با کشور هلند حضور پر رنگ تری در عرصه صادرات سنگ نمک داشته است.
براساس گزارشات موجود از بازار صادرات سنگ نمک گرمسار و به طور کلی بازار صادرات نمک ایران در طی سال های اخیر می توان گفت که نسبت به سال های گذشته دچار افت شده است.
صادرات سنگ نمک گرمسار
با توجه به درجه خلوص و مرغوبیت بالای سنگ نمک گرمسار این نمک مورد توجه ویژه قرار گرفته و بسیاری از کشورها خواهان واردات این نمک به کشور خود می باشند. صادرات به کشور عراق در طی سالهای اخیر به عنوان اصلی ترین رکن بازار صادرات سنگ نمک گرمسار از محصولات معدنی ایران به شمار می آید.
البته لازم به ذکر است که از دیدگاه اقتصادی، هر ماده معدنی اعم از سنگ نمک گرمسار یا هر نوع مواد معدنی دیگر که در بازار قابلیت عرضه داشته باشد را می بایست صادر کرد.
نکته اصلی اینجاست که بعضی اوقات دیده شده است که به دلیل ضعف های موجود در فناوری، کیفیت محصولات تولیدی پایین بوده و مزیتی در صادرات آن به کشورهای دیگر دیده نمی شود و به همین دلیل محدودیت در صادرات به وجود می آید. امید است با افزایش تجهیزات و بروز رسانی فناوری های موجود در استخراج و فناوری نمک بتوانیم این ماده ی ارزشمند را بیشتر صادر کرده و از وابستگی کشور به نفت بکاهیم. وجود گنبدهای نمکی و معادن نمکی در گرمسار و سمنان این قابلیت را به ایران می دهد که بتواند بازار نمک جهان را در دست بگیرد، اما متاسفانه به دلیل ضعف سیستم های مدیریتی و نبود امکانات پیشرفته نتوانسته ایم با وجود قابلیت های فراوان به این نقطه برسیم.
جهت خرید و فروش این محصول با ما در ارتباط باشید: | ||
مدیر فروش: حسینی
راه های ارتباطی: |
||
شماره موبايل: 09194601519 | ||
سامانه پيامکي دریافت پیشنهادات و انتقادات : 50001040456019 | ||
شماره فکس: 02143852831 | ||
کانال تلگرام: namaksaraa@ | ||
صفحه اینستاگرام: namaksaraa | ||
یست الکترونیکی: info@halito.ir |